top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Jelena Kostrešević - INTERVJU

  • Jelena je počela da trenira sa 9 godina u školi rukometa ORK Beograda. Prošla je kroz sve selekcije, od najmladjih pa do prvog tima. 2006.god. kao pozajmljen igrač igra jednu polusezonu za Max sport iz Nove Pazove. U ORK Beogradu igra do 2012.godine, kada prelazi u ŽRK Radnički iz Svilajnca. Tu ostaje 3 sezone i 2016.godine se vraća u svoj matični kub, gde i danas igra. U letnjoj pauzi, parket menja za pesak i igra rukomet na pesku za klub "Prečka breaks".


  • 1. Napisite nesto ukratko o vama . -- Zovem se Jelena Kostrešević. Rođena sam 31.05.1989. godine u Beogradu. Baš zbog činjenice da sam levoruka, priroda rukometa jeste da do dan-danas igram desno krilo i desnog beka, u čemu uživam. Završila sam Učiteljski fakultet i radim kao vaspitač u vrtiću. 2. Kako ocenjujete stanje vašeg matičnog kluba i koje su njegove ambicije ? -- Ambicije kluba su zadržavanje prvog mesta u Super b ligi i plasman u najviši rang. U matičnom klubu sam preživela sve faze od sjaja do očaja i obrnuto. Trenutno ide sve uzlaznom putanjom, tako da se nadam dizanju pehara prvaka Super b lige.

  • 3. U kom klubu biste voleli da zaigrate ? -- Trenutni fokus mi je na klubu u kojem igram. Nisam razmišljala u tom pravcu, ali svakako ću reći da je to neki inostrani klub, što da ne. 4. Posle parketa na pesak... Recite nam gde vam vise prija i opisite nam ukratko kako izgleda taj rukomet na pesku? -- Svako ko je ikada zaigrao na pesku, slagaće vas ako vam kaže da mu je na parketu bolje. Tako i ja glasam za pesak. Atmosfera je daleko opuštenija, turniri se igraju preko leta kad je lepo vreme, nema pritiska, zabava, rekreacija i fair play. Rukomet na pesku se dosta razlikuje od dvoranskog rukometa. Teren je manji, golovi se drugačije računaju, ima manje igrača... Atraktivniji je od dvoranskog rukometa, svakako. Moje mišljenje je da bi svaki rukometaš/ica trebalo da se oproba u "beach handball-u". Ko želi, može da mi se javi .

  • 5. Šta vas nervira u svetu sporta ? -- Uvek i uvek nepravda i previše politike koja je prisutna u sportu. 6. Poruka za kraj? -- Učite na tuđim greškama, ne samo na svojim. Iz svega što vam se dešava, izvucite najbolju pouku. Uživajte u datom trenutku, uvek i svuda. Što se tiče rukometa, jedan od omiljenih saveta kojim se vodim kroz svoju karijeru je: "Nije bitno koliko igraš, već kako igraš!" Hvala!

Zahvaljujemo se Jeleni i želimo joj puno uspeha i sreće u budućnosti !! #handballsupport ! KONTAKT Email : rukometnapodrska@gmail.com Facebook : Rukometna Podrska Instagram : handballsupport
515 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page