top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Ivana Korać - INTERVJU

  • Ivana je svoju karijeru započela u Mladom radniku, u tom klubu je izrasla pre svega u dobrog čoveka pa i sportistu, za to je zaslužan trener Jovica Petković. Prošle sezone je igrala za Zaječar, a ove sezone je u Požarevcu. Par godina je proglašavana za sportistu godine u svom gradu.

  • Pored rukometa je i terapeut, završila je Visoku zdravstvenu školu strukovnih studija.

  • 1. Napisite nesto ukratko o vama . -- Ivana Korać rođena u Smederevu, trenutni klub Žrk Požarevac. 2. Kakvo je stanje vašeg matičnog kluba i da li bi se vratili i pomogli mu da napravi što bolje rezultate ? -- Trenutno stanje mog matičnog kluba je dobro, u pitanju je Mladi radnik. Bore se i pored svih finansijskih problema. To je mlada i uigrana ekipa sa odličnim trenerom Jovicom Petkovićem. Trener koji je od mene napravio pre svega dobrog čoveka, a zatim i dobrog sportistu. Naravno da bih se vratila u nekom trenutku, taj klub je moja druga porodica .


  • 3. Napomenuli ste da ste nekoliko godina bili izabrani za sportistu godine pa recite nam koliko vam je to znacilo i kako je uticalo na vas ? -- Značilo mi je da budem baš ja odabrana za sportistu godine u svom gradu, isto tako mi znači svaka osvojena medalja i svaki osvojeni pehar. To je kruna mog rada, truda, volje. Takođe mi znače i reči podrške moje porodice i prijatelja. 4. Kako ste uspevali i da zavrsite skolu i da trenirate i dostignete taj neki veći nivo ? -- Uspela sam sve to jer su postojala mnoga odricanja. U životu treba postaviti prioritete i ciljeve i voditi se time. Završila sam Visoku zdravstvenu školu i to mi je bio prioritet, a zatim je tu bio i rukomet koji je moja prva ljubav.

  • 5. Šta su vaše vrline , a šta mane ? -- Moje vrline neka budu upornost i istrajnost, a mana mi je što ponekad donesem ishitrenu odluku, a da pre toga ne razmislim. 6. Poruka za kraj ? -- Da su golmani normalni ne bi ih ograničili u 6 metara. Granice ne postoje. Što više sanjaš, dalje dosežeš.

Zahvaljujemo se Ivani i želimo joj puno uspeha u budućnosti ! #handballsupport KONTAKT Email : rukometnapodrska@gmail.com Facebook : Rukometna Podrska Instagram : handballsupport
757 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page