top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Ilijana Nićiforović - INTERVJU

  • Ilijana karijeru započinje 1999. godine u ŽRK SKOK JABUKA iz Jabuke.Naredne ozbiljnije korake započela je u Dinamu iz Pančeva.U tom periodu je postala član pionirske reprezentacije Vojvodine a zatim i član kadetske rep. SCG. kao i juniorske reprezentacije SCG. Ubrzo sledi poziv od tadašnjeg superligaša iz Beograda ženskog rukometnog kluba Hummel Rosa odnosno ŽRK Lasta gde prvi put u njihovom dresu osvajaju Kup Srbije za žene. Nakon raspada istoimene ekipe prelazi u Žrk Radnički iz Beograda u kom je provela jednu sezonu.Nakon Radničkog stiže vrlo interesantna ponuda od tadašnjeg superligaša iz Arandjelovca, ekipe Knjaz Miloša gde je i ostala do sada. Sa ekipom Knjaza odnosno današnjeg Bekamenta je učestvovala na svim Evro kupovima koje su igrali od te 2009 godine do danas. Sa istom ekipom je tri puta za redom osvojila zlatnu medalju koja pripada pobedniku kupa Srbije. Ostaje žal i neostvarena želja za jednom titulom prvaka države u njenoj karijeri ali se nada da će se i to u skorije vreme dogoditi. Na finalnom turniru kupa Srbije u sezoni 2009/2010 proglašena je za najboljeg golama finala Kupa Srbije kao i u sezoni 2017/ 2018 sledi ista nagrada.

  • 1. Napišite nešto ukratko o sebi . -- Ilijana Nićiforović. Rođena sam 7.10.1989 godine. Golman u ŽRK Bekament iz Aranđelovca . 2. Svoje prve ozbiljnije korake započinjete u Dinamu iz Pančeva kako je za vas izgledala ta prva sezona i kakve ste rezultate postigli? -- Prva sezona u Dinamu je bila na neki način prvi pravi azak u svetu rukometa. Sa tada devojčicama svog uzrasta sam igrala mnogobrojne lige tada pionirske i kadetske kao što je i tadašnja Bambi liga Srbije. To su bila prva iskustva i na neki način odluka da se ozbiljnije bavim rukometom.U Bambi ligi Srbije smo osvojile prvo mesto u kategoriji kadetkinja. Ujedno i moje prvo priznanje za najboljeg golmana iste lige. 3. Posle dobrih rezultata u Dinamu prelazite u ŽRK LASTA i tamo beležite odlične rezultate i osvajate prvi veliki trofej za vas recite nam kako ste se osećali i opišite nam bar delić te uspešne sezone. -- Odlazak u Lastu je bio pravi izazov. S' obzirom da su tada okosnicu Laste činile Katarina Bulatović,Anja Obradović,Marija Lojpur,Suzana Ćubela,Marina Dmitrović i još dosta kvalitetnih igrača bila je to prava čast za tada mladog golmana. Stasavala sam pored pravih i profesionalnih ljudi a uz iskustvo i znanje tada Ljube Obradovića uspeh je bio neizostavan! Osećaj prvog trofeja u seniorskoj konkurenciji može biti samo motiv da idete dalje i usavršavate se pored velikih imena!


  • 4. Posle kratkog boravka u Radničkom stigla vam je pa može se reći ponuda koja se ne odbija , da li ste se dvoumili u tok trenutku i koliko vremena vam je bilo potrebno da se odlučite o promeni sredine ? -- Nakon kratkog boravka u Radničkom stiže ono što je u mnogome obeležilo moju karijeru! Odlazak u Knjaz Miloš! Poziv koji se ne odbija! Ni jednog momenta se nisam dvoumila! I tada sa 19 godina stala kao prvi golman na gol Knjaza! Najlepši deo u mojoj karijeri u svakom smislu! Tu su se uspesi ređali,prava porodica,fenomenalne devojke,predivni ljudi,mali gradić pod Bukuljom!


  • 5. Sa ekipom Bekamenta ste igrali dosta Evropskih utakmica da li vam je to pomoglo da jos više napredujete i psihicki i fizicki? -- Naravno da je pomoglo. Iako na Evro sceni nismo imali zapaženijih rezultata svaka utakmica je nosila posebno iskustvo. Sam osećaj kada igrate Evropsku utakmicu je drugačiji od onog kada igrate domaće prvenstvo. To je i mogućnost da se dokažete i pokažete svoj kvalitet koji bi možda nekome mogao da se svidi i ujedno šansa da ostvarite inostranu karijeru. Upravo nakon takvih utakmica su i usledile ponude za odlazak ali je konačna odluka bila osnivanje porodice u Arandjelovcu,što je mogu reći i još jedna odluka za koju se nisam pokajala. 6. Dosta nagrada ste osvoili pa recite nam mozete li izvoiti neku koja vam je najdraža ?

  • -- Sećam se prvog inetvjua po dolasku u Knjaz. Tada sam rekla da mi je najveća želja da se baš u dresu Knjaza okitim titulom državnog prvaka! To je tada bila želja koja mi se još uvek nije ostvarila ali nadam se da hoće uskoro. Knjaz je u sezoni 2015/2016 postao državni prvak, tada zbog trudnoće odsustvovala sa terena ali sam na neki način ipak bila nagrađena jer sam dobila najveći trofej naravno koji se ne može porediti ni sa čim a to je sada mali Vuk od tri ipo godine! Kada bih trebala da izdvojim baš neko priznanje koje mi je posebno drago neka to bude priznanje za najboljeg golama na finalnom turniru kupa Srbije u Zaječaru 2010 godine. Mada i dalje priželjkujem ovu gore pomenutu titulu! 7. Poruka za kraj ? -- VERUJTE U SEBE JER AKO VI NE VERUJETE,KO ĆE!!!




Zahvaljujemo se Ilijani i želimo joj da uzme taj dugo željeni trofej ! #handballsupport KONTAKT -Email : rukometnapodrska@gmail.com -Facebook : Rukometna Podrska - Instagram : handballsupport

554 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page