top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Gordana Petković - INTERVJU

  • Gordana Petkovic,(golman) rodjena 24.3.1991 sa rukometnom karijerom počela je sasvim slučajno davne 2004 godine , na šolskom takmičenju Trener Vlada Simičić ju je primetio I pozvao da dodje na trening u tadasnji Žrk "Zemun".Tu se dobro pokazala I već posle par godina zaigrala za Žrk "Max Sport" 2008-2009 godine sa kojim je 2009-2010 ušla u Super ligu ..Posle toga prelazi u RK "BMS MILENIUM " I sa njima ulazi iz prve u Super ligu.Osvajaju razne Kupove, turnire itd... Nakon toga prelazi u Žrk "Max Sport" na pozajmicu, pa iz Pazove u inđijiu onda je ostala u drugom stanju na kraju sezone I vratila se posle 6 meseci od porodjaja u Žrk "Mladost" gde I sada brani..Žao joj je što nije imala prilike za većim uspesima.. Nada se da će ih biti u budućnosti. Za sada joj je drago što je tu gde jeste,mada bi volela da se oproba I u jačim ligama (inostranim) Sebe smara dobrim golmanom bez lažne skromnosti može da kaže da je u top 3 u našoj ligi.Ima svoj specifičan stil branjenja,od svakog trenera naučila je po nešto.. Ali najvažnije pored rada I truda je iskustvo- minutaža .

  • 1. Kako je uticalo na vas to što ste tako mladi zaigrali Super Ligu? -- Ohrabrujuće,bila sam jako ponosna I srećna što sam "ni od čega napravila nešto" ... 2. Promenili ste nekoliko klubova u Srbiji pa pitanje za vas je u kom klubu vam je bilo najlepše i zasto? -- Da promenila sam mnogo trenera I saigračica koje su prolazile kroz klubove.. U svakom klubu je bilo lepo na svoj način,negde je bio bolji trener, negde saigračice, a negde je finansijaka strana bila dobra..Ali kad sve sagledam izdvojiću sadasniji klub Žrk "Mladost" jer tu sam najviše vremena provela,jer su se uglavnom sve tri stvari poklopile...

  • 3. Napomenuli ste da bi ste voleli da se oprobate u nekom od inostranih klubova pa recite nam gde bi ste voleli da odete i zasto bas tamo? -- Nemam neki "klub iz snova".. Ali volela bi ako je moguće da to bude nešto blizu, Mađarska, Hrvatska.. Zbog deteta.. 4. Biti u Top 3 golmana u Srbiji i nije bas mala stvar da li smatrate da zasluzujete bolje uslove za rad i napredak? -- Nije mala stvar, smatram da imam dobre uslove za rad.. Imamo dobre trenere Acka Roganovića I Milosa Čučkovića sa kojim dosta radimo I ako sa malim brojem termina trudimo se I dajemo sve od sebe.. Jos neke stvari moram sama sa sobom da poboljsam I mislim da mogu jos više da pruzim..



  • 5. Takođe ste napomenuli da ste imali dosta mesta za greške koliko vam je to pomoglo u samopouzdanju? -- Bitno je da sam analiziraš i uvidiš svoje greške, prihvatiš i pozabaviš se njima na treninzima, ali i kod kuće .. Napredak je neminovan.. Tako da mi je jako značilo da Imam prostor i za greške u određenim trenucima. 6. Poruka za kraj . -- Jednog dana ćete se probuditi, a neće biti vremena za stvari koje ste oduvek želeli da uradite.. Zato URADITE IH SADA!

Zahvaljujemo se Gordani i želimo joj puno uspeha u daljoj karijeri ! #handballsupport ! KONTAKT Email : rukometnapodrska@gmail.com Facebook : Rukometna Podrska Instagram : handballsupport
694 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page