top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Filip Galjak - INTERVJU

Filip je rođen 03.01.1999 godine, počeo je da se bavi rukometom od njegove 11-e godine u Kosovskoj Mitrovici. Prve rukometne korake napravio je u rukometnom klubu "Trepča", a slučajnost je bila ta da je prvi trener bio njegov otac koji se profesionalno bavio ovim sportom. Ubrzo počinje da igra ligu mlađih kategorija koja je obuhvatala ekipe zapadne Srbije: Šamot (Aranđelovac), Radnički (Kragujevac), Smederevo Sloga (Požega). Filip igra na poziciji levog krila. Za seniorski tim "Trepče" odigrao je 3 sezone gde postiže zapažene rezultate. Od skorijeg vremena njegova nova sredina je gradić ne tako poznat mnogim ljudima širom Srbije, Zubin Potok. Klub za koji treba da debituje u super ligi je Mokra Gora. Odigrao je par prijateljskih utakmica gde je imao solidan, ako ne i dobar, učinak za jednog početnika u superligaškoj ekipi.


1. Recite nešto ukratko o sebi.


-- Ja sam Filip Galjak nastupam za rukometni klub Mokra Gora iz Zubinog Potoka, igram na poziciji levog krila rođen sam 03.01.1999.

2. Vaš prvi trener je bio ujedno i vaš otac pa recite nam da li ste imali popusta kod njega ili vas je terao da radite što više i uvek u vama video krivca?


-- Naravno da nije bilo popusta, uvek je bio strog prema meni sve sa ciljem da ja postanem kvalitetniji igrač jednog dana.

3. Da li se sećate vaše prve utakmice i vašeg prvog gola koji ste postigli, ako da opišite nam ukratko.


-- Prvi gol protiv Crvene Zvezde na državnom prvenstvu za 98 godište u Aranđelovcu 2012 godine, skok adrenalina.


4. Koje su ambicije vašeg trenutnog kluba i da li smatrate da se možete izboriti za startno mesto u prvom timu?


-- Ambicije mog trenutnog kluba jesu ulazak u play off super lige, smatram da se uz naporan rad postaje bolji i da neće biti problem da uskoro zaigram u startnih 7.

5. Koji su vaši planovi za budućnost i gde bi ste voleli da zaigrate?


-- Planovi za budućnost su da se što više afirmišem u novom klubu i postignem dobre rezultate u super ligi, dečački san je bio da igram Bundes Ligu i traje još uvek.

6. Po čemu ste vi prepoznatljivi u rukometnom smislu?


-- Snalažljivost u teškim situacijama.

7. Poruka za kraj.


-- Rukomet je više od igre!

Zahvaljujemo se Filipu i želimo mu da ispuni sve svoje snove!


KONTAKT

Facebook : Rukometna Podrska

Instagram : handballsupport

487 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page