top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Ema Veljković - INTERVJU

Updated: Jan 28, 2019

  • Ema Ima 20 godina, počela je da trenira rukomet u 7. razredu, prešla je sa odbojke na rukomet. Igra na poziciji desnog krila, levoruka je. Počela je u RK "Zaječar", trenirala je oko godinu i po dana tamo, igrala je za drugi tim, a bila je i u sastavu prvog tima. RK,,Zajecar" zbog dugovanja i finasijksih problema nije mogao da se takmiči ,osnovan je klub RK,,Mladost 1949" koji se takmičio u drugoj kasnije u Prvoj Ligi Srbije i devojke i muškarci. Tako da je Simonovic Sonja sezonu 2014/15 i 2015/16 odigrala za RK,,Mladost 1949" u sezoni 2015/16 je i Ema Veljkovic igrala na dvojnoj registraciji iz RK,,Bor" za RK,,Mladost 1949". 2017-te je klub RK,,Mladost 1949" promenio ime u RK,,Zaječar 1949". Ovom prilikom vam skrćemo pažnju da se rukomet igrao i održao i posle raspada RK,,Zajecara". Zatim je dobila poziv iz Inđije i tamo je prešla i igrala za ŽRK "Železničar". U Inđiji je igrala 2 godine, a zatim je prešla za ŽJRK "Bor" i tamo je igrala 3 godine. Ove sezone je u RK "Zaječar" i tu je kapiten ekipe. Igra super ligu od prve godine srednje škole. Prošla je sve reprezentativne selekcije, čak je bila na širem spisku seniorske reprezentacije. Imala je operaciju kolena pre skoro 2 godine, ali se vratila i nastavila dalje !


1. Recite nešto ukratko o sebi. -- Emilija Veljković, 1998., RK "Zaječar", desno krilo.. Sa Kosova, rođena u Prištini.

2. Kako je taj prelazak sa odboje na rukomet uticao na vas i koliko vam je vremena bilo potrebno da se priviknete na rukomet? -- Iskreno, na rukomet nisam prešla svojom voljom već na preporuku trenera Zorana Barbulovića, jer je on video u meni talenat i predvideo dobru karijeru. Jedno vreme sam trenirala oba sporta i nisam mogla da se odlučim, ali kad sam videla da mi rukomet ide, odlučila sam se za taj sport.

3. U kom klubu vam je bilo najlepše i da li planirate o inostranom angažmanu? -- Ne mogu da se odlučim zato što mi je u svakom bilo lepo na svoj način u svakom klubu sam dosta napredovala. Planiram, ali pre toga imam neke planove da ostvarim. 4. Dugo ste u Srpskom rukometu kakvo je stanje bilo kad ste počinjali u odnosu na danas ? -- Iskreno mislim da se sve manje ulaže para u rukomet i iz godine u godinu je sve gore, zbog toga rukomet u Srbiji slabi, jer svi bolji igrači odlaze u inostranstvo zbog bolje zarade.

5. Koje su vaše najbolje karakteristike u rukometnom smislu? -- Ne volim baš da pričam o tome, prepustila bih drugima, ali ako bih nešto morala da izdvojim borbenost, upornost i istrajnost. 6. Poruka za kraj . -- Svi ćemo jednog dana umreti na isti način, zbog toga je bitno ostati upamćen.

Zahvaljujemo se Emi i želimo joj puno uspeha u budućnosti ! #handballsupport ! KONTAKT Email : rukometnapodrska@gmail.com Facebook : Rukometna Podrska Instagram : handballsupport
565 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page