top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Danka Knežević - INTERVJU

  • Danka je svoje prve rukometne korake napravil u matičnom klubu "Biseri" iz Pljevalja odakle je inače, pored rukometnog kluba "Buducnost" bili su najbolja Crnogorska ekipa u njihovoj generaciji 88", bila je član reprezentacije u kadetskoj i juniorskoj selekciji od 2004 do 2007 godine dok nije zbog obaveza na fakuletu otišla za studijama u Beograd. 2004 te godine su u svojoj generaciji bili prvaci državne zajednice SCG. Učesnik je kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za svoje godište 2007-me godine. Još jedno od zapaženih rezultata u karijeri je treće mesto i bronzana medalja u reprezentativnom sastavu Srbije na univerzitetskim igrama u Coimbri u julu protekle godine. Od dolazka u Beograd iste godine zbog studija igrala je u raznim klubovima u Srbiji. Imala je prilike i da se oproba u pojedinim inostranim klubovima ali zbog obaveza fakulteta i drugih privatnih razloga ostala je u Srbiji. Trenutno nastupa za ŽRK Kučevo ali ako bude nekih primamljivih ponuda planira da se oproba u inostransvu.

1. Napišite nešto ukratko o sebi. -- Danka Knežević, trenutni klub ŽRK KuČevo, 1988 god . 2. Zbog obaveza na fakultetu niste mogli 100% da se posvetite rukometu to dovodi do toga da stalno menjate klubove, da li smatrate da vas je to u nekoj meri sprečilo da imate zavidnu rukometu karijeru? -- Daa,išla sam uvek linijom manjeg otpora u klubove gde nisam morala da budem maximalno posvećena što smatram jednom od grešaka u razvoju bolje karijere zbog fakulteta i razloga da bi imala više vremena za svoj privatni život mimo rukometa , ali planiram da se 100% posvetim rukometu u budućnosti !

3. Kako ocenjujete stanje vašeg trenutog kluba i da li smatrate da zaslužujete bolji klub? -- Imamo dobru ekipu trenutno u Kučevu ali pošto idemo vikendom na utakmice i nismo stalno na okupu nemamo rezultate koje bi mogli da imamo,jer smo po sastavu jedna od kvalitetnijih ekipa u super B ligi 4. U kom klubu u Srbiji bi ste voleli da igrate , a u kom u inostranstvu? -- U Srbiji kakva je trenutno teška i slaba finansijska situacija u rukometu nemam neku posebnu želju za neki klub da bi igrala, uglavnom sam igrala tamo gde su sigurna finansijska sredstva.

U Inostranstvu bi volelala da se oprobam u nekoj lepoj državi gde bi uživala i pored rukometa isto nemam posebnu želju za neki odredjeni klub ali mogu da kažem gde god da odem biće mi na prvom mestu rukomet pa onda sve drugo !

5. Koja su vaša najjača oružja u rukometu i da li ste možda planirali da se posle završetka igračke karijere bavite trenerskim poslom? -- Igram i levog i desnog beka i odlično se snalazim na svim bekovskim pozicijama,a jaka odbrana mi je najjače oružje. -- Posle završetka karijere bi volela da se oprobam u struci u menadžerakom poslu ili možda trenerakom poslu što da ne. 6. Recite neku poruku za kraj . -- Da biste uspeli vasa zelja za uspehom mora da bude veca od vaseg straha da ne uspete!

Sve najbolje želimo Danki i da pronađe inostrani angažman ! #handballsupport DANKU MOŽETE KONTAKTIRATI NA :
knezevic.danka@gmail.com KONTAKT Email : rukometnapodrska@gmail.com Facebook : Rukometna Podrska Instagram : handballsupport
639 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page