top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Anita Muratović - INTERVJU

  • Anita Muratović. Rođena 18.02.2000. Rukometom je počela da se bavi od svoje 10 godine u Rk "Bar" kod trenera Obrada Potparića. Sa Rk "Bar" je išla na turnire u Skoplje tamo su 2 puta osvojili prvo mesto. 2016. su imali "Bar Kup" koji je organizovao njihov trener Obrad Potparić u kojem su učestvovale dve Crnogorske i dve inostrane ekipe ( Švedska i Makedonija ). Na tom kupu je proglašena kao najbolji strijelac (70 golova). Posle Bar Kupa imali su turnir u Nikšiću gde je 2 puta proglašena za najmlađeg perspektivnog igrača. Sledeću sezonu zbog nedostatka igračica i finansijskih uslova, igrala je na pozajmicu u Žrk "Budvanska Rivijera" (2016-2017). Na kraju jesenjeg dela sezone postigla je 93 gola (I strelac) , a ukupno sa proljećnim 169 (II strelac). Trenutno igra za Žrk "Tivat" gde je na kraju jesenjeg dela sezone prvi strelac sa učinkom od 70 golova.

1. Bar kup koji je organizovao vaš trener je bilo jedno prelepo iskustvo za vas sa zavidljivom statistikom, pa recite nam kako ste se vi tad osećali i koliko vam je značilo to priznanje ? -- Prije svega bilo je jedno lijepo i nezaboravno iskustvo koje ću pamtiti. I dodaću da sam stekla nove prijatelje sa kojima sam ostala i dalje u kontaktu.. Naravno da je lijep osjećaj posle tolikog truda i rada dobiti u ruke priznanje koje ste zaslužili, a prije svega nije bilo lako jer je na tom kupu bilo mnogo dobrih igračica. 2. Napomenuli ste da zbog manjka finansija u klubu igrate jednu sezonu kao pozajmljeni igrač, da li vam je to što ste promenili klub pobrkalo planove ili vam je dalo još veći motiv za dalji rad ? -- Nije mi pobrkalo planove nasuprot dalo mi je jos veći motiv za dalji radi i smatram da mi igrači moramo biti spremni na svaki izazov. 3. Gde bi ste voleli da zaigrate u buducnosti ? -- Želja mi je da zaigram za što bolju ekipu sa vrhunskim igračicama.

4. Šta su vaše vrline , a šta mane ?

-- Što se tiče vrlina karakterišu me upornost i disciplina , a smatram da mi je mana što sam previše samokritična. 5. Da li ste planirali da u daljoj budućnosti zamenite igranje sa trenerskim poslom?

-- Nisam razmisljala o tome , trenutno mi je cilj da postanem uspješan igrač, a možda kad završim svoju karijeru se opredjelim za trenera. 6. Poruka za kraj ? -- Uvijek budi svoj, vjeruj u sebe i nikad ne odustaj od svojih ciljeva.


Zahvaljujemo se Aniti i želimo joj puno uspeha u budućnosti ! #handballsupport ! KONTAKT -Email : rukometnapodrska@gmail.com -Facebook : Rukometna Podrska - Instagram : handballsupport
480 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page