top of page
Search
  • Writer's pictureHandball Support

Ivana Dimitrijević - INTERVJU

  • Ivana je počela da trenira u Naisi 2006 godine,prošla sve kategorije do prvog tima. Prvi treneri su joj bili Miodrag Miško Djordjević i Tanja Kostić. Kasnije u prvom timu Svetislav Jovanović. 2010. odlazi u novooformljeni klub koji je vodio Mileta Koprivica, "Crveni Krst". Tu je bila 3 godine i sticala igračko iskustvo. Klub se takmičio u tadašnjoj jedinstvenoj Prvoj ligi Srbije i bio je pravo debitantsko iznenadjenje. Vratila se se u Naisu 2014. ,i bila je godinu dana tamo. Na poziv pokojnog Zlatka Krsmančića odlazi u Zaječar, na polusezonu, jedno divno iskustvo i trener koji je znao da izvuče maksimum iz nje. Nije ostala jer klub nije izmirio obaveze prema njoj. Nakon toga odlazi u Prokuplje, u Žrk Topličanin, gde je igrala 3 godine. Tada su igrali Super B ligu. Posle godinu dana je postala i kapiten ekipe. Prošle polu sezone je bila u ekipi Zaječara s kojom je ušla u Super A ligu Sbije na čelu sa trenerom Živojinom Maksićem. Igrala je pivota i desno krilo. Sad je opet u Prokuplju, igraju Super B ligu Srbije. Ekipa je mlada, ali ima perspektivu. Cilj joj je da sledeće sezone pronađe inostrani angazman.


  • 1. Napišite nam nešto o vama ? -- Ivana Dimitrijević, rodjena 10.06. 1993. trenutni klub Žrk Toplicanin, Prokuplje. 2. Promenili ste dosta dobrih trenera, nas zanima koji je po vama najbolji trener skim ste radili i šta vas je to naučio što ćete pamtiti kroz celu vašu karijeru ? -- Uhh, to su sve bili prvoklasni treneri, ali ako baš moram da izdvojim nekog onda neka to bude pokojni Zlaja Krsmančić. Dosta je radio individualno sa mnom u tom periodu i od njega sam naučila da kontrolišem svoju igru u odbrani, što se kasnije poztivno odrazilo i na sigurnost u igri.

  • 3. Koji je vaš najveći uspeh do sada u rukometu ?

  • -- Ulazak u Super A ligu Srbije sa Zaječarom prošle godine... 4. U kojoj državi bi želela da nastaviš da razvijaš svoju karijeru ?

  • U junu prošle godine sam bila u Nemačkoj i tamo sam trenirala sa njihovim trećeligašem HC Frankuter iz Frankfurta na Odri. Tako da bih volela da mi Nemačka bude sledeća destinacija jer imaju mnogo dobre uslove za rad i napredak u igračkoj karijeri.

  • 5. Koja je vaša najuspešnija sezona do sada ? -- Sezone 2016/2017 sam bila drugi strelac Prve lige istok, imala sam prosek 7.18 golova po utakmici i bila medju top 5 igrača lige. 6. Koje je tvoje najjače oružje ? -- Moje najjače oružje u rukometu je snalažljivost u prostoru, ulazak iz drugog plana i stvranje šanse iz nerealne situacije. 7. Poruka za kraj ? -- Da nikad ne odustajete od sporta koji volite! Na kakve god nepravde nailazili u svojoj karijeri i životu, prebrodićete ih samo jakom voljom, radom, upornošću i podrškom svoje porodice. Radite ono što volite i uživajte u tome.

Zahvaljujemo se Ivani i želimo joj puno uspeha i sreće u budućnosti ! #handballsupport ! KONTAKT Email : rukometnapodrska@gmail.com Facebook : Rukometna Podrska Instagram : handballsupport
348 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page